Beginnen & Carrière

Sneller carrière maken bij Knorr-Bremse. Als wereldmarktleider op het gebied van remsystemen voor rail- en bedrijfsvoertuigen weten wij, dat het veilig afremmen de basis is voor iedere versnelling.

Daarvoor heeft Knorr-Bremse medewerkers nodig, die uitgedaagd en gestimuleerd willen worden. Onze transparante structuren maken korte beslissingstrajecten mogelijk en individuele successen zichtbaar. Verantwoordelijkheid houdt bij Knorr-Bremse niet op bij de grenzen van de afdeling, maar strekt zich vaak uit tot buiten de landsgrenzen. De cultuur bij Knorr-Bremse is tevens een stukje internationaal beleven. Veelvuldige interculturele trainings- en taalcursussen onderstrepen deze gedachte.

Om snel in de uitermate veeleisende technologie, de spannende taken daarachter en de internationale cultuur te kunnen groeien, besteden wij bijzonder veel aandacht aan een gestructureerde inwerkperiode. Zo ontvangt iedere nieuwe medewerker een inwerkplan en wordt hij of zij gedurende de eerste maanden door een soort peetouder terzijde gestaan. Tevens krijgen de nieuwe medewerkers van alle Duitse locaties in een introductiebijeenkomst op het hoofdkantoor in München in twee dagen een overzicht van het Knorr-Bremse-concern.

Bij Knorr-Bremse is scholing uitermate belangrijk. Van scholingen op het gebied van sociale vaardigheden via taalcursussen tot technische trainingen – veel hiervan is terug te vinden in ons 120 pagina's dikke scholingsprogramma en kan in het speciaal daarvoor ingerichte trainingscentrum in München worden aangeboden.

Een horizontale hiërarchische structuur draagt er tenslotte aan bij dat onze medewerkers hun kennis en vaardigheden ook op de weg c.q. rails kunnen overbrengen. Dit omdat: het nemen van verantwoordelijkheid bij ons gewenst is!

Neem contact met ons op

Voor vragen en wensen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Share